Mario Schoofs

Mario Schoofs, oprichter van Sinus Logistics, is een logistiek manager met meer dan 35 jaar commercieel management en business development ervaring bij onder andere Van Gend & Loos, Nedlloyd Districenters, DHL en Wim Bosman Logistics (Mainfreight), in binnen- en buitenland. Zijn logistieke carrière begint bij Van Gend & Loos in Utrecht. Hier is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling, klanten acquisitie en implementatie alsmede agentenbeheer. Via leidinggevende jobs in Tilburg, Eindhoven en Rotterdam maakt Mario op 1 Juli 1984 zijn intrede in de logistieke wereld bij Nedlloyd Districenters (NDC). Vanuit NDC is hij de logistieke wereld ingestapt.

 

Tesla-Truck

Elektrisch Transport

Drone-Delivery-_-3

Drones & Logistiek

Blockchain , Distributed ledger technology , bitcoin concept. Electric circuit graphic and infographic of Block chain , network connect , security , binary coded icons.

Invloed van IT

Europa en Azië

NDC is één van de grondleggers op gebied van transport, warehousing en supply chain ontwikkeling van het hoogste niveau in een zichzelf snel ontwikkelende sector. Mario is branch manager van de vestigingen Culemborg, Tiel, Vianen, Amsterdam Schiphol, Roosendaal en Rotterdam. In 1994 wordt hij mede verantwoordelijk voor de verkoop en business development op het hoofdkantoor van NDC in Amsterdam. De logistiek wordt steeds complexer en IT afhankelijk en grote, winstgevende projecten worden gewonnen en succesvol geïmplementeerd. In 1997 wordt hij verantwoordelijk voor de NDC vestiging in Singapore en verhuist met zijn hele gezin naar Azië.

Azië verkeert  een diepe recessie met grote inflaties en kosten besparingen. Ook hier was verkoop, account management en retentie een flinke klus doch samen met zijn logistieke team wordt dit afgerond met succesvolle projecten en nieuwe klanten. In 1998 wordt een deel van Nedlloyd verkocht aan de Deutsche Post. Mario wordt naast Singapore verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in Thailand, Maleisië en China. Deutsche Post integreert zijn logistiek onder Danzas en later onder DHL. Mario wordt regional en country manager voor de bedrijven NDC, Danzas logistics, East Asian Companies en ASG Sweden. Op basis van de vele mergers en aquisitions maakt hij nu nog steeds gebruik van dit netwerk.

Fashion, retail en automotive

In 2001 keert Mario met zijn gezin terug naar Europa waar hij verantwoordelijk wordt voor de Fashion Supply Chain afdeling van DHL in België, wederom in zijn vaste en sterke rol van integratie, klantenontwikkeling en business development. Na de afronding van deze opdracht wordt hem gevraagd een automotive activiteit van DHL in Barcelona verder op te pakken en in rechte banen te leiden. Een voor hem compleet vreemde branch, inhouse logistiek op de site van de producent.

Na de reorganisatie en procesverbeteringen te hebben gerealiseerd besluit DHL dit project te verkopen aan een specialist in deze markt. Mario wordt overgeplaatst naar Madrid voor de aantrekking en implementatie van enkele grote logistieke projecten welke tot op heden nog steeds grote en belangrijke klanten van DHL in Spanje zijn. In 2004 keert hij terug naar Nederland, en wordt benoemd tot Directeur Account Development Retail en Fashion EMEA. Samen met een sterk team zijn dat bijzonder sterke jaren met grote winnings en succesvolle implementaties.

Oost-Europa & België

In 2007 wordt Mario gevraagd CCO te worden bij Wim Bosman, een middelgrote logistieke dienstverlener, waar hij het functioneren en ontwikkelen van een familiebedrijf heeft leren kennen. Samen met de CEO (DGA) en de CFO hebben zij mooie Europese ontwikkelingen  mogen realiseren in diverse (Oost-)Europese landen. De familie besloot het volledige bedrijf te verkopen en met de komst van Mainfreight in 2011, een Nieuw Zeelands grote logistieke dienstverlener, wordt  de toekomst voor het bedrijf, zijn klanten en medewerkers zeker gesteld.

In 2012 mocht Mario uit handen van de minister van infrastructuur en milieu, Melanie Schultz van Haegen de TLN ondernemersprijs 2012 in ontvangst nemen in de categorie grote bedrijven met als thema maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In 2014 wordt Mario gevraagd ondersteuning te geven aan de ontwikkeling, field sales en klanten beheer voor Mainfreight België. Logistiek in België is uitdagend, met veel concurrentie, fragmentatie in de dienstverlening, lastige infrastructuur en de komst van de Belgische tol plannen. Toch is het gelukt een sterk sales team te ontwikkelen, grote nieuwe klanten aan te trekken en de toekomst voor de vestigingen in België te garanderen.

Dutch Romanian Network

In 2007 is Mario Vice President geworden van het Dutch Romanian Network, een onafhankelijk netwerk van en door ondernemers welke de zakelijke relaties tussen beide landen verder ontwikkelt en stimuleert. Voorafgaand aan deze functe was hij ook voorzitter van het EGP, het European Gateway platform, die de samenwerking tussen Nederland en Roemenië bevordert en handelsbetrekkingen verder stimuleert.

Logistiek consultant en interim manager

In 2016 besluit Mario zelfstandig verder te gaan als logistiek consultant en interim manager.

Twee mooie projecten heeft hij inmiddels mogen realiseren:

  • Voor een middelgrote Belgische transportonderneming gespecialiseerd in koel en vriestransporten de verkoop plannen en strategieën ontwikkeld, het salesteam gereorganiseerd en gecoached, en retentie van internationale klanten gerealiseerd.
  • Een tweede project was voor een Nederlands familiebedrijf: de introductie van een nieuw logistiek product – het intermodaal verkeer per spoor van en naar Azië, een oplossing voor temperatuur gecontroleerde  producten tussen Europa en Azië alsmede de business development van een nieuw automotive product dat onder geheimhouding zich nog verder zal ontwikkelen.

Mario gaat zijn expertise, kennis en ervaringen verder gaan delen met de logistieke wereld in Nederland en België. Mario Schoofs is geboren op 6 maart 1955 is getrouwd en heeft twee dochters.

 

 

Kom meer te weten over Mario op LinkedIn.